Близо 50 пожара с материални щети в Плевенско за месец

Общество
07.10.2015 | 18:13 ч.

През септември районните служби за пожарна безопасност и защита на населението (РСПБЗН) към РДПБЗН - Плевен са взели участие в ликвидирането общо на 159 произшествия, срещу 109 за същия период на 2014 г. През периода са станали 29 пожара с материални загуби и 80 пожара без нанесени материални щети /при 40 за същия месец на 2014 г./.
Това показва анализ на противопожарната обстановка в региона за месеца, огласени от Областната дирекция на МВР – Плевен.

 

От статистиката за месеца става ясно още, че огнеборците в областта са взели  участие в 49 аварийно-спасителни дейности, помощни операции и дежурства при 35 за септември 2014 г. През месеца има регистрирано само едно лъжливо повикване при 6 за този период на миналата година. При пожарите през септември 2015 г. са пострадали двама граждани.

От анализа на възникналите през септември произшествия РДПБЗН - Плевен прави няколко извода. На първо място е този, че в сравнение със същия период на 2014 г. отново се отчита увеличение на общия брой произшествия. Най-голям брой пожари с материални загуби са възникнали в отраслите жилищно стопанство и селско стопанство, като най-честите причини за огнените инциденти са били късо съединение и небрежност при боравене с открит огън.

 

През септември служителите, осъществяващи държавен противопожарен контрол (ДПК) и превантивен контрол (ПК) при РДПБЗН-Плевен, са извършили 285 проверки за спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност. Направени са и 23 проверки по искания на заинтересовани физически и юридически лица за издаване на становища за съответствие на инвестиционните проекти с изискванията за пожарна безопасност и във връзка с въвеждането в експлоатация на строежите. За месеца са изготвени и 26 протокола от комплексни проверки и писмени разпореждания за изпълнение на правилата за пожарна безопасност, както и 70 констативни протокола.

И още една цифра от анализа – през септември са били съставени 9 акта за установяване на административни нарушения и издадени 23 становища за съответствие с правилата и нормите за пожарна безопасност на инвестиционни проекти и във връзка с въвеждането на строежи в експлоатация. Извършени са и 36 проверки на обекти по чл. 35 и 36 от Закона за защита при бедствия, на запаси от индивидуални средства за защита и на колективните средства за защита, по изпълнение на предписани мероприятия и по сигнали и предложения.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати