Близо 400 ще бъдат секционните избирателни комисии в Плевенска област за евровота на 26 май

Общество
09.04.2019 | 16:45 ч.

Близо 400 ще бъдат секционните избирателни комисии в 15-и избирателен район Плевен на вота за евродепутати на 26 май. Предстоят и консултации по места за съставите на СИК, които трябва да се проведат до 25 април. До 30 април Районната избирателна комисия /РИК/ трябва да назначи секционните комисии в цялата област. Това съобщи днес председателят на плевенската РИК адвокат Ярослав Димитров.

„Направих справка в ЕСГРАОН. Към 8 април т. г. избирателите в Плевенска област са 245 443-ма. В община Плевен те са 124 119 души. На последните избори – парламентарните през 2017 г., избирателите в областта са били 251 000, а в община Плевен – 126 000“, поясни адв. Димитров.

През тази и през следващата седмица РИК – Плевен, ще се срещне с ръководствата на 11-те общини в региона, за да „локализира“ потенциални или очаквани проблеми в изборния процес за предстоящия вот за евродепутати. Ще се обърне особено внимание на помещенията, в които избирателите ще гласуват.

За машинното гласуване се очакват указания от ЦИК. Разпределението на машините за гласуване ще бъде указано със специално решение.

„В Плевенска област вероятно ще има машинно гласуване в 80-100 избирателни секции. Освен че е иновативно, гласуването по този начин улеснява и работата на секционните избирателни комисии. Те ще могат да пренесат в протоколите си резултатите от крайната разпечатка на гласуването с машините“, допълни адв. Ярослав Димитров.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Може да е умна,

пък да не го показва?

- А може да е тъпа

и да не го крие!

АРХИВ | изберете две дати