Български филм сред 12-те в конкурсната програма на „Любовта е лудост” (видео)

Култура
07.08.2020 | 16:20 ч.

Български филм ще е сред 12-те участници в конкурсната програма на  28-ото издание на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост”.

Официалното откриване на киносъбитието, превърнало се вече в културна традиция, е на 21 август от 19.00 часа в зала 1 на Фестивалния и конгресен център /ФКЦ/ във Варна, който е домакин на проявата. Началото е с прожекция на френския филм "Как да бъдеш добра съпруга". Закриването на фестивала ще е на 30 август.

Конкурсните филми са 12, сред които е и българският "Като за последно" на режисьора Ивайло Пенчев. В него участват известни наши актьори: Васил Банов, Мария Бакалова, Филип Аврамов, Малин Кръстев, Антон Радичев, Китодар Тодоров, Герасим Георгиев - Геро, Яна Маринова, Анастасия Ингилизова.

Панорамите по време на форума са Младежки модул, "Големите фестивали - големите награди", "Световен екран", "По глобуса", "Ново българско кино", панорама Италия и панорама "Безсмъртие".

Филмът, с който ще бъде открита „Любовта е лудост”, е забавната комедия "Как да бъдеш добра съпруга" с участието на Жулиен Бинош. Лентата е част и от Лятната киномания и ще има своята национална премиера на Платформа А6 в НДК днес, 7 август, от 20 часа, а тази седмица оглави бокс офис класациите във Франция. С характерен френски хумор и страст, филмът представя по забавен начин равенството между половете и свързаните с това предразсъдъци, които не са отшумели и сега, повече от 50 години след протестите от 1968 г., бележещи края на консерватизма в Париж.

Билетите за фестивала „Любовта е лудост” вече са в продажба, съобщиха от ФКЦ. Цените са от 6 до 10 лева. При покупка на 5 и повече билета за един филм цената на единичния билет се намалява с 1 лев. Талоните могат да бъдат закупени на касите на фестивалния комплекс, както и онлайн, като последните трябва да бъдат разпечатани.