Българите, които пътуват за Румъния, подлежат на задължителна карантина от 14 дни

Общество
25.03.2020 | 08:43 ч.

На границата с Румъния: По информация на румънските гранични власти, от 00.00 часа на 25 март български граждани, които пътуват за Румъния, подлежат на задължителна 14-дневна карантина на посочен от тях адрес. Ограничението не се отнася за водачи на товарни автомобили и транзитно преминаващи български граждани, съобщиха от МВР.

Товарни автомобили, които през територията на България пътуват за Молдова и Украйна, могат да преминат българо-румънската граница само през съвместния ГКПП Русе – Гюргево.

На бърлгаро-румънската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.За 30 дни от 14.03.2020 г. румънските гранични власти са спрели преминаването на хора и автомобили през граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам.

На границата с Република Сърбия  на ГКПП Връшка чука сръбските гранични власти временно са преустановили пропускането на товарни автомобили в двете посоки за снегопочистване на тяхна територия. На ГКПП Калотина трафикът на товарни автомобили е нормален. На двата пункта от сръбска страна е преустановено пропускането на всички пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси в двете посоки, включително и сръбски граждани. Пропускат се само хуманитарни и товарни камиони. Преустановeно е преминаването на лица и автомобили през сръбските пунктове, съпределни на ГКПП Олтоманци, ГКПП Стразимировци и ГКПП Брегово.

На границата с Република Северна Македония на ГКПП Гюешево трафикът е нормален. На влизане в РС Македония не се пропускат чужди граждани, пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси. Македонски граждани се пропускат на вход само на ГКПП Гюешево. На излизане от РС Македония пътуващите могат да преминават само на ГКПП Гюешево – ГКПП Деве баир. Товарните автомобили се пропускат на трите гранични пункта с Република Северна Македония в двете посоки. По информация на македонските гранични власти, няма да бъдат пропускани празни товарни автомобили от 22.00 ч. до 07.00 ч.

 

На границата с Република Гърция: По информация на гръцките гранични власти, на българо-гръцките  гранични пунктове  за влизане в Република Гърция временно няма да се допускат чужди граждани без ясна цел на пътуването. Ще се пропускат само чужди граждани, които живеят или работят в Гърция, което трябва да се удостовери на границата с официален документ на гръцки език. Ограничението не се отнася за товарни автомобили. Трафикът на товарни автомобили на ГКПП Кулата е, ГКПП Капитан Петко войвода и ГКПП Илинден трафикът е нормален.

 

На границата с Република Турция на ГКПП Капитан Андреево и на ГКПП Лесово трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили. От  19.03.2020 г. за влизане в Турция не се пропускат чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси, пропускат се само турски граждани. Български граждани се пропускат на влизане в България на трите пункта на българо-турската граница. Република Турция е въвела ограничение за шофьори на камиони, идващи от рискови в епидемиологично отношение страни. Засега не е преустановено преминаването на българските товарни автомобили.    

 

 

 

лт

 
Печатни издания

 

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

2050 гидина.

Карантината си отива...

- Скъпи, най-после ще използваме резервацията за море от 2020 година.

Тя ни е наследство от баба и дядо!

АРХИВ | изберете две дати