Безпокойството

Общество
07.07.2019 | 15:15 ч.

 

Безпокойството е удобен инструмент за манипулация и комфортна форма за бездействие. От този миг до края на живота си можеш да изпитваш безпокойство. Но това няма нищо да промени. Безпокойството е налице, когато по някакъв начин си демобилизиран в настоящия момент по повод на бъдещо събитие.

Средата, в която функционираш, те стимулира да изпитваш безпокойство. Защото безпокойството се приравнява с грижовността. Посланието на всичко, което те заобикаля, е, че, ако те е грижа за някого, непременно е нужно да се безпокоиш за него. Клишираните изрази, които чуваш: „Разбира се, че се тревожа за теб. Не мога да не се безпокоя за теб, тъй като те обичам“, са манипулация, с която ти доказват обичта си към теб.

Безпокойството е болестно състояние на съвременното общество. Масата от хората прекарват огромен брой настоящи моменти в безпокойство за бъдещето. Което ги прави неефективни в настоящето. Това състояние няма нищо общо с обичта, която предполага взаимоотношения, при които всеки има правото да бъде такъв, какъвто избере, без някакви необходими условия, наложени от другия.

Кой от миговете ти на безпокойство има значение днес?

Кой от тези мигове ще промени нещата от живота, за които се тревожиш?

Нито един. Безпокоиш ли се, пилееш ценното си настояще в поведение, което не ти носи никакви дивиденти. Защото безпокойството ти засяга неща, които са извън твоя контрол. Безпокойството не ти носи нито мир, нито охолство, нито здраве.

 

 

 

 

 

Рекламно каре на Информационно-консултативен център, Дружество „Знание“-Плевен

 

 
Печатни издания
Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Семеен скандал:
- Не мога да повярвам, че си ходил на проститутка! - крещи жената.
- Няма как да обвиняваш мен за това. Ти не искаш да правиш секс с мен.
- За това си виновен ти! Никога не си ми казвал, че си готов да си плащаш!

АРХИВ | изберете две дати