Без открито първенство на България по тенис на маса тази година

Спорт
14.06.2020 | 14:41 ч.

За първи път от своето дебютно издание през 2015 година международният турнир по тенис на маса за мъже и жени „Асарел България Оупън“ 2020 няма да се проведе.

Причината е глобалната пандемия от COVID-19 и тежките последици за всички сфери на живота.

Шестото издание на Откритото първенство на България трябваше да се проведе от 1 до 6 септември - по традиция в Панагюрище.

Петото издание на турнира през 2019-а предизвика огромен интерес, а участие взеха над 300 състезатели от целия свят, сред които и представители на едни от най-засегнатите от COVID-19 тази година страни като Италия, Испания, Китай, Япония, Индия, Швеция и други.

От 2015 година насам за една седмица Панагюрище се превръща в световен център за тениса на маса, а хиляди зрители се стичат от цяла България и съседните държави.

С оглед на невъзможността да бъде минимализиран риска от струпване и социална дистанция между хората, ръководството на турнира взе решение тазгодишното издание да бъде отменено. То беше подкрепено и от Международната федерация по тенис на маса, която в началото на юни след поредица от срещи излезе със становище да отмени всички състезания, планирани за третото тримесечие на 2020 година – турнирът в Панагюрище, както и Откритото първенство на Чехия.

 
Печатни издания

 

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

2050 гидина.

Карантината си отива...

- Скъпи, най-после ще използваме резервацията за море от 2020 година.

Тя ни е наследство от баба и дядо!

АРХИВ | изберете две дати