Беленски кулинари отново ще мерят майсторлък край Дунав

Общество
23.06.2020 | 10:28 ч.

Кулинари от Белене и това лято ще мерят майсторлък в приготвянето на традиционни за региона рибни ястия в състезанието „Дунавска трапеза”. Голямото готвене ще е на 4 юли и ще започне в 16,00 ч. Ястията ще бъдат оценявани от компетентно жури с председател шеф Ангел Ангелов, съобщиха организаторите във фейсбук профила „Бъдеще за община Белене”.

В социалната мрежа е публикуван регламентът за участие в кулинарното състезание „Дунавска трапеза”:

Целта на състезанието е да се приготвят традиционни рибни за Дунавско-Беленския регион ястия, да се възобновят и припомнят забравени кулинарни традиции. Желаещите да участват могат да се включат в готвенето на открито. Приготвянето на храната ще става единствено на огън с дърва.

В кулинарното състезание могат да участват всички желаещи, без да е необходимо да доказват своя опит в готварството. Участниците под 18-годишна възраст, трябва да са с придружител.

Предварително записване за участието: до 15.00 ч. на 3 юли 2020 г. в Община Белене, стая № 17.
Лице за контакт: Румяна Кондрова, тел. 0658 31061, вътр.117, 0887630930.

Етапи на състезанието:
І етап: Приготвяне на ястията;
ІІ етап: Оценяване на ястията.
19:30 часа – Награждаване.

Храната трябва да бъде приготвена само на огън. Задължително условие е в едно от приготвените ястия да бъде включена и риба, която ще бъде осигурена за всеки отбор. Участниците сами осигуряват останалите продукти, съдове и прибори, необходими за приготвянето на ястията. Организаторът осигурява още работното място и дървата за участниците.

За най-добрите готвачи ще има награди.

Председателят на журито шеф Ангел Ангелов ще следи не само за вкусовите качества, но и за презентационните умения, с които е поднесено ястието.

Снимки: архив на „Бъдеще за Община Белене”

Още по темата

Коментирай