Беленска гимназия празнува 45-ата си годишнина

Общество
23.03.2015 | 17:44 ч.

С редица инициативи СОУ „Димчо Дебелянов”гр. Белене ще отбележи 45-ия си патронен празник в дните от 24 до 27 март. За празничните прояви съобщи Ралица Господинова, пресаташе на местната управа в Белене.

На 24 март /вторник/ от 15.00 часа на градския стадион за 45 път ще се проведе лекоатлетическа щафета за купа „Димчо Дебелянов”. В нея ще участват над 120 ученици от І до ХІІ клас.

За Ден на ученическо самоуправление е определена датата 25 март. Макар и за ден, учениците ще имат всички права - да изпитват и поставят оценки, да пишат отсъствия и забележки.

На 26 март от 18.00 часа в салона на беленското читалище училищната театрална трупа ще представи постановката „Кукувицата” по Елин Рахнев. Сюжетът на пиесата е училищен и доказва, че мечтите могат да правят живота по-хубав. Последният ден от празничната програма е обявен за Ден на отворени врати. Всеки желаещ ще може да посети представителните дейности на клубовете по проект „УСПЕХ”, спортни състезания, както и да присъства на откриването на училищен музей, което ще започне от 9.30 часа. От 11.00 часа ще се състои „Среща на поколенията - 2 част”, на която ще се запознаят настоящи с бивши възпитаници на училището. Факелно шествие от ОУ „Васил Левски” до СОУ „Димчо Дебелянов” ще започне от 18.30 часа, след което ще се извърши церемония по поднасяне на венци и цветя на бюст-паметника на Димчо Дебелянов в двора на гимназията. По повод 45-ия си рожден ден СОУ „Димчо Дебелянов” ще издаде и поредния брой на училищния ученически вестник „Г/Класна стая”.

Ръководството на СОУ „Димчо Дебелянов” кани всички, които са свързани с беленската гимназия, да се включат в дейностите от празничната програма.

 
Печатни издания

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

СЛЕД КАТО ПЕТКО УДАРИ

ПЕТАТА РАКИЯ,

ВИРУСЪТ СИ СВАЛИ КОРОНАТА

И ПОПИТА НЕЖНО –

"ТИ МЕНЕ УВАЖАВАШ ЛИ МЕ, ИЛИ НЕ?  laugh

АРХИВ | изберете две дати