Автомагистрала „Хемус“ и обходен път на Плевен обсъждаха на заседание на Областния съвет за развитие

Общество
02.12.2019 | 14:41 ч.

Областният управител Мирослав Петров председателства заседанието на Областния съвет за развитие. Напредък в дейностите по доизграждането на автомагистрала „Хемус“ и по-конкретно на участъците, преминаващи през територията на област Плевен бе във фокуса на вниманието на присъстващите. Коментирано бе и изграждането на източен обходен път на  Плевен с цел извеждане на трафика от центъра на града, за да не се допусне натоварване на тежкотоварния поток, от една страна, и повишение в нивата на замърсяване на въздуха - от друга, съобщиха от областната управа.

В рамките на заседанието бяха определени и представителите на общините от област Плевен в Регионалния съвет за развитие на Северозападен район съгласно Закона за регионалното развитие: Милен Дулев – кмет на община Белене, Цветан Димитров – кмет на община Червен бряг, Детелин Василев – кмет на община Пордим.

На заседанието на Областния съвет за развитие присъстваха заместник областният управител д-р Красимир Трифонов, представители на общините и общинските съвети на територията на област Плевен, РС на КНСБ – Плевен, СРС на КТ „Подкрепа“ - Плевен, Конфедерация на работодателите и индустриалците в България, Стопанска камара, Търговско-индустриална камара, Асоциация на индустриалния капитал, Съюз за стопанска инициатива.

 

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Може да е умна,

пък да не го показва?

- А може да е тъпа

и да не го крие!

АРХИВ | изберете две дати