Авиорокери отново се събират край Плевен

Общество
12.09.2018 | 13:33 ч.

Близо 40 малки самолета и мото-делтапланери ще кацнат тази събота на летището край село Бохот, за да участват в 16-ото издание на авиофестивала „Криле за всички“. Това съобщиха днес организаторите - Илиян Иванов, председател на плевенското авиосдружение "Криле", Антон Георгиев, пилот и управител на "Скай парк"- Плевен, и Иван Иванов, член на Управителния съвет на авиационното сдружение.

„Подготвихме летището да може да приеме гости отвсякъде и от всякакъв „калибър“. Тази година участието на мото-парапланеристите ще бъде малко по-скромно – само двама души заявиха желание да дойдат. Очаквам за двата дена на авиофестивала – 15 и 16 септември, през летището да минат поне 25 външни самолета. Ще дойдат и доста мото-делтапланери. При добро време очакваме да долети и мото-делтапланерист чак от Силистра. Както винаги, зрителите ще могат да наблюдават демонстративните полети на участниците и да се повозят на самолет или мото-делтапланер. Зоната за полети, която резервирахме, е доста голяма – стига почти до Летница“, поясни Илиян Иванов.

„Отскоро медиите популяризират една наша инициатива – полети с деца и възрастни в неравностойно положение. Направихме го и с едно момиче от Плевен – Симона, която е на 26 г. и страда от множествена склероза. Тя е в инвалидна количка. Мечтаеше да полети със самолет и мечтата й се сбъдна при нас. На авиошоуто ще организираме една благотворителна инициатива – да съберем пари, с които тя да може да си купи електромагнитни наколенки. Трябват около 6000 лв. Електромагнитните наколенки доста ще й облекчат положението. Ще бъде поставена урна и който от посетителите пожелае, може да пусне в нея каквато сума прецени. През октомври ще изпълним мечтата да полети и на едно момче от защитено жилище“, допълни Антон Георгиев.

 

 

 

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Може да е умна,

пък да не го показва?

- А може да е тъпа

и да не го крие!

АРХИВ | изберете две дати