Альоша Гърков – изпълнителен директор на „Кайлъка ресурс“ АД - Плевен: Имаме единствената автомивка за товарни камиони, автобуси и микробуси в региона на Плевен и Ловеч

Бизнес
01.03.2020 | 14:37 ч.

Альоша Гърков е на 48 години. Завършил е „Счетоводство и контрол“ в Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов. От 2016 година е изпълнителен директор на „Кайлъка ресурс“ АД - Плевен, което е под шапката на ЛЕВ Корпорация АД - София - икономическа група, създадена през 1997 г. Последната бизнес идея, която е реализирало дружеството, е изграждането на специализирана автомивка.

 

- Да започнем с това - каква е основната дейност на фирмата, която ръководите?

- Дейността ни е свързана със складоотдаване. Имаме 20 000 кв. метра застроена площ, която се отдава под наем. Построили сме и ресторантски комплекс, в който се хранят много хора, предимно от работещите в региона. В него сме инвестирали над 30 хиляди лева за оборудване и обзавеждане. Оборота го увеличихме за четири години на 100%. Сградният ни фонд е стар, базата е открита 1973 г., поради което полагаме доста усилия и средства за поддръжка. През последните няколко години сме подновили 10 000 кв. метра покриви. Инвестирахме също в ремонт на пътища, подмяна на водопроводна мрежа, в дограма... Новото, което направихме с много усилия, е реализацията на проект за автомивка. Българо-американската банка прие да ни разгледа документите и ни финансира с инвестиционен кредит. Ипотекирахме самата мивка и два склада, т. е. направихме 200% обезпечение. Спокойни сме, тъй като „Кайлъка ресурс“ през последните 5-6 години винаги е на печалба. Нямаме задължения. В крайна сметка проектът е реализиран успешно и автомивката вече работи.

- Какви са възможностите и услугите, които предлагате на автомивката?

- Автомивката се казва „Тир-бус мивка“. Тя е предвидена за тирове, за всякакви видове камиони, автобуси и микробуси. Машината е автоматична четкова портална мивка за измиване на товарни автомобили, автобуси и микробуси. Производство е на италианска фирма и работи на много високо технологично ниво. Машината е чисто нова и е произведена по заявка за нас. Стартирахме я през декември 2019 г. и за три месеца набра доста клиенти.

- Какви са впечатленията на клиенти за автомивката?

- В началото имахме само една водоструйка и един работник, което отнемаше 30 минути за ръчно миене, а автоматичните четки мият за около 12 минути. Наложи се да купим втора водоструйка. В момента мият двама служители и времето за услугата е двойно по-малко. Освен това в процеса на експлоатация настроихме машината да пуска по-голямо количество препарат при силно замърсени тирове. Вече е налице ефектът. Имаме и специални препарати за измиване на резервоарите и гумите. Така постигнахме огромна разлика в качеството на услугата, която предлагаме. В момента изграждаме собствен водоизточник, тъй като водата в Плевен е много твърда, а това не е добре за самата машина. Предстои да направим система за омекотяване на водата, което пък ще подобри още повече качеството на услугата и ще увеличи годините на експлоатация на машината.

- Как оптимизирате работата при наличие на повече клиенти и какви са цените на услугите?

- В началото това беше проблем, особено когато се натрупваха 5-6 тира. Вече се справяме доста бързо. А имаме и ценоразпис с услуга само за автоматично миене и само за ръчно миене. Цените варират между 20 и 40 лева. Засега значителна част от клиентите ни са с камиони и тирове. По- малко са бусовете и автобусите.

- Имате ли конкуренти в региона?

- Засега сме единствената автомивка за товарни камиони, автобуси и микробуси в региона на Плевен и Ловеч, но вече имаме достатъчно опит и сме готови да се справяме и с конкуренция, ако се появи такава.

- Какво е работното време на автомивката?

- Автомивката е в Западна индустриална зона на Плевен на ул. „Българска авиация“ № 19, намира се в двора на „Кайлъка ресурс“. Достъпът е улеснен с указателни табели, които насочват към местоположението. Работното време е от 9.00 до 18.00 часа с почивен ден само в неделя.

Росен ХАДЖИЕВ

 

 

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати