70-годишният Оскар Бентън е в критично състояние след операция

Лайфстайл
13.11.2019 | 13:20 ч.

 Автор: Galia Tapai - кореспондент на briagnews

 

Световноизвестният блус певец Оскар Бентън е в тежко състояние, след претърпяна по спешност операция на гърдата миналия петък.

Това сподели за Бряг Нюз един от неговите китаристи Армандо Янсзун. След  поредица от успешни концери миналия месец и в началото на този с групата си Johnny Feel Good, 70-годишният изпълнител се е почувствал много зле миналата седмица и в петък се е наложило да бъде опериран по спешност.

Състоянието му е тежко и близки, колеги, приятели и фенове се молят за него. Оскар  ще пропусне подготвения за 24 ноември грандиозен концерт в Лайден -Холандия с групата си Johnny Feel Good. Те ще се представят с друг певец, тъй като спектакъла не може да бъде отложен. 


Оскар Бентън бе в дълга кома след инцидент през 2010 година, точно когато се бе завърнал към кариерата си след дълго отсъствие от сцената. Мина период на борба за живот и когато бе обявено, че той повече не може да концертира, пее и записва, най-неочаквано той се завърна. И го направи грандиозно, с нов стил и зареден с оптимизъм. От тогава датира и сътрудничеството му с групата Johnny Feel Good, като един от китаристите - Джони Лапорте е и автор на новите му песни. Заедно концертират в цяла Холандия, Франция, Румъния и Турция. 

Декември предстои да излезе новият му съвместен албум с Джони Лапорте - Mirrors/Don’t Lie, като китаристът отново е автор на песните.

Оскар Бентън (рожденото му име е Фердинанд ван Еис) става известен с групата си Оскар Бентън Блус Бенд, която основава през 1967 година. Издава 3 албума с нея като световен хит става песента му The Bensonhurst Blues. Тя е и саундтрак на два филма - Pour La Peau D’un Flic с Ален Делон през 1979 и La Buche през 1999. 

Холандецът, обичаният от всички фенове на блуса, Оскар Бентън - изпълнител с уникален, дълбок и затрогващ глас, е доказал, че умее да побеждава и се преборва с живота. Очакваме неговото завръщане на сцената и този път за представяне на новия му албум на 6 декември в Хага.

Коментирай

Гого
28.01.2020 | 22:02 ч.
https://www.youtube.com/watch?v=6B33rAhs3Fk Голям певец, много го харесвах на времето, но и неговото време мина. Тия дето са го ... изкарали на сцената направо са се подиграли с човека ... надали разбира вече къде се намира и какво се случва около него.
 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати