5 дни на морето с малко пари – възможно ли е?

Общество
22.05.2020 | 16:38 ч.

Днес светът повече от всякога е изложен риск от новия и непознат коронавирус. Много хора се отказаха от намерението си да отидат на море, заради опасността от заразяване. Други пък искат да изкарат поне 5 дни ваканция на черноморието, но нямат средства, за да постигнат тази цел. Как да изкарате пет дни на морето с малко пари, може да прочетете по-долу.

 

Съкратете срока на почивката си

Ако до този момент сте свикнали да карате по две седмици на хубавите курорти, то сега в условия на икономическа криза породена от вируса Covid-19, срокът трябва да се намали. По всяка вероятност 5 дни са достатъчни, за да се порадвате на слънчевите лъчи, топлите пясъчни плажове и морската вода. Не посягайте на спестяванията си, тъй като те са много важни днес.

Препоръчваме Ви да не правите предварителни резервации, тъй като във всеки един момент може да бъде издадена заповед за затваряне на курортите, заради вируса. И, дори да има туристически сезон, напливът няма да е толкова голям, така че ще намерите място за летуване.

Сведете харчовете до минимум

 

Много от летуващите са свикнали да ходят по шикозните български, гръцки или турски курорти. Предпочитаните дестинации са Слънчев бряг, Халкидики, Кушадасъ и други. Лятото на 2020 г. обаче ще е по-особено заради Ковид-19, така че можете да се ориентирате към по-скромните морски градчета в България, където хотелите, къщите за гости и бунгалата са по-евтини.

И, ако до сега сте свикнали да обикаляте по скъпите ресторанти, е добре да се откажете от това намерение. Едно е, че ще намалите риска от зараза, а друго, че ще спестите пари. Ако си намерите уютна хотелска стая или квартира, можете да напазарувате най-важните неща от близкия магазин и да им се насладите там, където се помещавате, без да излизате навън.

 

Глезотийките могат да почакат

Отивайки на море много хора не пропускат да се отбият в tattoo студиото, за да си направят времена татуировки. Други пък не пропускат да хвърлят някой лев, за да се повозят на джет или банан. Това са все високи разходи, които можете да пропуснете по време на криза. Разбира се, не ви караме да се ограничавате от всичко, но нищо няма да Ви стане, ако изядете един сладолед, вместо пет за деня. Същото важи и за консумацията на бира и спиртни напитки.

Опитайте се да се отървете от навика да харчите повече, отколкото имате. Купувайте само важни неща: храна, вода и лекарства и забравете за влакчето на ужасите, бесните танци в дискотеката, тъпченето със захарен памук и всички онези “забавни“ нещица от живота.

 

В обобщение

Научете се да правите икономии и ще изкарате пет страхотни дни на морето. Ако не го направите имайте предвид, че може да похарчите и последните пари в банковата си сметка, а ако това се лучи можете да вземете пари от Кеш Кредит. Рано или късно заразният коронавирус ще отмине, ще се върнете към нормалния ритъм на работа и ще разполагате с достатъчно средства, за да можете да си позволите всичко, което Ви харесва по време на ваканцията на морето.