40 шахматисти се събраха на турнир по ускорен шах в Парк-хотел "Гривица"

Спорт
18.07.2019 | 15:30 ч.

На 13 и 14 юли се проведе Първи турнир за купа "Гривица", организиран от кметство Гривица и СКШ "Плевен XXI". Идеята и организацията на проявата е на възпитаника на плевенската школа Дарио Дерешки, който е студент в Национална спортна академия със специалност шахмат. Турнирът бе обявен в края на юни и въпреки краткия срок за реклама успя да събере 40 играчи от 13 клуба от страната. В състезанието право на участие имаха шахматисти с ЕЛО под 2200 от всички възрастови групи. Хотелът предложи много добри условия за игра и отдих. Участниците бяха мотивирани и от високия награден фонд. Партиите се играха на ускорена контрола от 30 минути с добавка 10 секунди на всеки ход, а кръговете бяха седем. Турнирът се съдийства от Мирослав Митев от Раднево.

След изиграването на всички срещи се получи следното класиране:

1-во място и купа "Гривица" спечели Ангел Тошков от с. Гърмен, Благоевградско, с резултат 7 точки от 7 възможни.

2-ро място за ФИДЕ майстор Кирил Бадев от ШК "Марица-изток" - Раднево, с 5,5 точки.

3-то място - Лазар Насар от ШК "Михаил Тал" - Червен бряг, също с 5,5 точки.

4-то място - Дарио Дерешки, ШК "НСА" - София, с 5 точки.

5-о място - Любомир Мишев, ШК "Марица-изток" - Раднево, с 5 точки. Специални награди:

За най-добре представил се състезател до 2000 ЕЛО - Владимир Павлов от ШК "Ан пасан" с 5 т.

За най-добре представил се състезател с ЕЛО до 1800 - Иван Христов от ШК "Елит" - София, с 4,5 т.

За състезател над 60 години - Павел Цветанов от Долни Лом с 5 точки. Тези 8 шахматисти получиха парични награди от обявения награден фонд в размер на 1000 лева.

На турнира бяха раздадени купи и медали за най-успешно представилите се деца до 8, 10, 12 и 14 години. Победител до 8 години стана Александър Нанков от СКШ "Плевен XXI", натрупал 3 точки. До 10 години първи се класира неговият съотборник Мият Дюришич с 4 точки. До 12 години купата взе Нора Рашева с актив от 4 точки, а до 14 години - Иван Христов с 4,5 точки.

С купи бяха наградени още: при момчетата до 12 г. Евгени Аврамов (ШК "Радецки" - Козлодуй), при момичетата до 14 г. - Стела Георгиева, и при най-малките момичета Цветелина Атанасова, състезателки на ШК "Михаил Тал" - Червен бряг. Организаторите се надяват турнирът да стане традиционен и благодарят за отличното гостоприемство на Парк-хотел "Гривица".

 

 
Печатни издания
Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

След като излетял пътнически самолет, командирът обявил по микрофона маршрута и времетраенето на полета, но забравил след това да изключи микрофона. Всички разговори в кабината се чували в салона. Вторият пилот попитал: "Командир, сега какво ще правим?". Командирът отговорил: "Ще пием по едно кафе, а после ще изчукаме Старшата стюардеса!" Стюардеста, която поднасяла закуски на пътниците в салона, чула какво си говорят в кабината и се затичала да предупреди пилотите, че всичко се чува в салона. Но се спънала и паднала на пътеката. Възрастна жена и помогнала да стане, и й казала: "Не бързай баби! Те казаха, че първо кафе ще пият!"

АРХИВ | изберете две дати