10 полезни сайта, които ще променят живота ви

Общество
12.12.2019 | 11:29 ч.
Средно човек прекарва почти по два часа дневно в социалните медии. Замислете се, какво ще постигнете, ако прекарате тези два часа, правейки нещо друго, пита obekti.bg? Да речем, да учите нов език? Или да усвоите ново умение? Следват 10 сайта, различни от социалните мрежи, които ще ви направят по-умни и ще подобрят живота ви.
 
Изключи телевизора. Всеки път, когато посетите този сайт, той генерира ново видео, от което ще научите нещо ново. Опитайте да изгледате целия клип дори темата да не ви е особено интересна. Като научавате повече по теми, с които не сте запознати, разширявате зоната си на комфорт и отваряте перспективата си.
 
Споделяне на умения. Уроците се водят от професионалисти в областта си. Без повече теория. Без празни обещания. Способностите, които те преподават са приложими и полезни.
 
Университетът на хората. Като организация с нестопанска цел, той предлага широк набор от програми за безплатно обучение – от бакалавърски до докторантски курсове.
 
Щом се абонирате за този сайт, той ще ви изпраща петминутни уроци по всякакви предмети по пощата всеки ден. Лесносмилаеми и интересни.
 
Трудна тема ли ви се струват финансите и инвестициите? Независимо дали ги харесваме, или не, финансите засягат всеки акспект от живота ни. Подобрете финансовата си култура с тонове полезна информация, поднесена от специалисти.
 
Този сайт обхваща интересни и малко познати знания, която рядко можете да откриете в социалните медии. Не всички те ще бъдат практични в живота ви, но със сигурност ще ви направят по-креативни и забаввни.
 
Колкото по-бавно четете, толкова по-малко имате шанс да научите в днешния все по-забързан ритъм на живот. Използвайте този инструмент, който ще ви тренира да четете по-бързо и все пак ефективно да подобрите скоростта си на четене.
 
Този сайт предлага множество безплатни курсове, които имат страхотна репутация. Той се спациализира в информационни науки, машинно учене и др.
 
Всеки пише, дори и да не е писател. "Редакторът на Хемингуей" е като безплатен стилистичен съветник, който ще ви покаже какво може да промените, за да подобрите звученето на текста, който сте написали. Някои от често срещаните съвети са да избягвате пасивните форми на глаголите ("Вчера беше проведен конкурс", "Турист е нападнат от диво прасе" и др.) и дългите изречения.
 
Този сайт включва курсове от различни университети по света. В него участват 10 милиона студенти, посещаващи над 1270 курса онлайн.