ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Започна шестнайсетото издание на емблематичната за МУ - Плевен Международна конференция за студенти и млади лекари

Здраве
09.10.2018  |  15:55
501

От началото на тази седмица в плевенския Медицински университет се провежда Международна медицинска научна конференция за студенти и млади лекари (MDSC). Събитието е под мотото “Nothing to fear”. Акцентите са отново върху най-новите постижения в областта на медицината и фармацията, върху новостите при оказване на спешна медицинска помощ при екстремни състояния с дискусии върху иновативните подходи в медицинското образование, наука и практика, съобщиха от висшето училище.

Това е 16-ото издание на Международната конференция, която се превърна в традиционен за Медицинския университет в Плевен младежки научен форум. Провежда се в Телекомуникационния ендоскопски център на университета. Лектори са известни български и чуждестранни учени.

За четвърта поредна година конференцията стартира с Есенно училище по иновации в медицината.

На 10 октомври участниците ще могат да се запознаят с възможностите за мобилност по Международната програма „ЕРАЗЪМ+“, които ще бъдат представени от проф. д-р Савелина Поповска, д.м.н., зам.-ректор по европейска интеграция и международно сътрудничество, и Николина Ангелова от Центъра за евроинтеграция и международно сътрудничество при МУ - Плевен.

Програмата продължава с две кратки лекции - ПРИЦЕЛНА ТЕРАПИЯ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА HER2+ РАК НА ГЪРДАТА: 20 ГОДИНИ НА СМЕЛИ ИНОВАЦИИ. В рамките на форума е предвидена поредица от паралелни работни срещи с изцяло практическа насоченост, в хода на които под ръководството на лекари специалисти участниците ще усъвършенстват уменията си в областта на хирургичните шевове, гипсовата превръзка, кардиопулмоналната ресусцитация, ултразвуковата диагностика и др.

На 11 октомври програмата включва ключова лекция, изнесена от д-р Зул Мирза, консултант по спешна медицина в болница Челси и Уестминстър, Фондация NHS, почетен старши клиничен лектор, Imperial College School of Medicine, Лондон, Великобритания, на тема: „Травма при бременни и деца“. След лекцията ще бъде проведен семинар с д-р Димо Станчев, президент на Българската асоциация по психотерапия, на който ще бъдат изложени психологическите аспекти на страха и адаптацията към взимането на решения при спешни ситуации в ежедневната медицинска практика.

Друг официален гост на XVI международна медицинска научна конференция за студенти и млади лекари е Негово превъзходителство посланикът на Япония в България г-н Масато Ватанабе. На 12 октомври 2018 г. той ще проведе среща с ръководството на университета, с японските студенти и ще присъства на лекциите на видни представители на медицинската наука и академичната общност у нас и в чужбина.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design