ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Задържаха четиримата, обвинени в системен тормоз на ученици в Плевен

Крими
12.03.2019  |  17:33
346
В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за самоличността на извършителите на престъплението изнудване, съобщиха от Прокуратурата

Районна прокуратура - Плевен, задържа под стража четиримата плевенчани, срещу които бе подаден сигнал, че тормозят системно деца от плевенски училища. За задържането съобщиха от пресслужбата на Главна прокуратура.

В хода на проведеното разследване по образуваното в Районна прокуратура – гр. Плевен, досъдебно производство за престъпление по  чл. 214, ал. 1 от НК са събрани достатъчно доказателства относно самоличността на извършителите на престъплението изнудване. Това са четири лица от гр. Плевен: В. К., на 20 г.; И. М., на 19 г.; Г. К., на 24 г., и М. К., на 19 г. Четиримата са привлечени в качеството на обвиняеми и с постановление на наблюдаващия прокурор са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъдат внесени искания в Районен съд – гр. Плевен, за вземане по отношение на обвиняемите на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Досъдебното производство беше образувано на 5 март 2019 г. в Районна прокуратура – Плевен, по постъпил сигнал за осъществяван системен тормоз над непълнолетни лица – ученици от плевенски училища. Първоначално събраната информация навеждаше, че деянието е извършено също от ненавършили пълнолетие лица, но събраните в хода на разследването доказателства установяват, че и четиримата участници в престъпленията са пълнолетни. Ако извършеното от тях престъпление бъде доказано по категоричен начин и те бъдат осъдени, НК на РБ предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от една до шест години, „глоба“ от 1000 до 3000 лв. и конфискация на 1/2 от имуществото на извършителя.  

Разследването по досъдебното производство продължава. 

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design