ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Взехме злато и 3 бронза от Олимпиадата по информатика в Техеран

България
03.08.2017  |  19:22
994
В отбора са ученици от Ямбол, Русе, Пловдив и София, състезаваха се в тимове от над 80 държави
Снимка: debati.bg

 

Български ученици разбиха конкуренцията на Олимпиадата по информатика, която се проведе в Техеран (Иран), съобщи debati.bg. Учениците ни се прибират с един златен и три бронзови медала. Златният медалист се казва Енчо Иванов Мишинев. Той е ученик в 12 клас в ямболската Математическа гимназия „Атанас Радев“. У дома с бронзови медали се прибират десетокласниците Петър Ивелинов Няголов от русенската ПМГ „Баба Тонка“, Радослав Стоянов Димитров от пловдивската математическа „Акад. К. Попов“ и Виктор Николаев Терзиев, ученик от 11 клас в Софийска математическа гимназия. Ръководители на олимпийския отбор по информатика са Емил Келеведжиев и Руско Шиков.

 

Младите таланти се състезаваха наред с участниците от 83 държави в престижното състезание, което се проведе от 28 юли до 4 август. С тези постижения България запазва 5-то място в класирането по медали за всички години, а от тази олимпиада нашият отбор влезе в „Клуб 100“, т.е. броят на медалите, получени от български състезатели досега надмина 100, само още 4 страни са постигали този успех.

 

С най-голям опит сред състезателите е Енчо Мишинев, който представя България успешно на поредица международни олимпиади. С този си успех той заема 7-мо място в класирането сред топ 100 на най-добрите млади програмисти в света. Петър Няголов, Виктор Терзиев и Радослав Димитров участват в международни олимпиади от 8 клас, но през 2017-а за първи път се събират в този състав.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design