ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Въвеждат точкова система за прием в първи клас и в Плевен

Общество
25.01.2018  |  17:59
1 229
Местната управа публикува проекта на Правилата за прием, придружени от списък с прилежащите райони за всяко училище

На интернет страницата на Община Плевен вече е публикуван проект на Правила за прием на ученици в първи клас на общинските училища на територията на град Плевен и град Славяново за учебната 2018/2019 г. До 20 февруари т. г. на адрес m.atanasova@pleven.bg ще се приемат мнения и предложения относно изготвения проект за регламент.

Правилата обхващат процедурите за кандидатстване, класиране и записване на първокласници на територията на двата града, които ще се осъществяват по определен график. Родителите или настойниците имат право да подават заявления във всички начални, основни и средни общински училища в Плевен и Славяново.

Класирането за прием в първи клас ще се осъществява на база точкова система по определени критерии. Максимален брой точки – 80, се дават на деца или родители/настойници с постоянен/настоящ адрес в прилежащия район на училището над 3 години преди подаване на заявлението, 70 точки – за постоянен/настоящ адрес в прилежащия район на училището от 1 до 3 години, до 1 година – 60 точки, и 50 точки – за постоянен/настоящ адрес извън прилежащия район на учебното заведение. По двадесет точки се прибавят, ако детето е сирак/полусирак, ако е с трайни увреждания над 50 %, ако има брат или сестра, които се обучават в същото училище през настоящата година, или ако е завършило подготвителна група в учебното заведение, където кандидатства за прием в първи клас.

Правилата за прием са придружени от прилежащите райони на училищата в Плевен и Славяново. Всички интересуващи се могат да се запознаят с тях на: https://pleven.bg/bg/normativni-dokumenti-i-saobshteniya/pravila-za-priem-v-parvi-klas-za-uchebnata-2018-2019g.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design