ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Второ място за Плевен в „Ключа на музиката“

Култура
31.03.2015  |  13:02
750

С 83 точки Биляна Лазарова от Начално училище „Отец Паисий” - Плевен, се класира на второ място от общо 196 четвъртокласници, участвали преди седмица в Третото национално състезание „Ключът на музиката”. Това става ясно от официално обявените резултати с Протокол на Министерството на образованието и науката.

Това е безспорен успех, като се има пред вид, че традиционно в челните позиции на това състезание са ученици от музикалните училища в страната и от паралелки със засилено изучаване на музика, заявиха от ръководството на учебното заведение, в което учи Биляна.

Заедно с Биляна Лазарова в надпреварата участваха още Теодора Герашка (64 т.), Еди Муратов (61 т.), Борислава Тодорова (59 т.) и Десислава Георгиева (54 т.), които също са в първите 30 по брой точки. След състезанието те са споделили, че най-трудни са им били първите 6 задачи с прослушване на музикални произведения. Към всяка от тях е имало по три въпроса и малко време за отговор.

Петимата ученици от НУ „Отец Паисий” се върнаха от Пловдив, където се проведе Националният кръг, със статуетки на музикално ключе, придружени от Грамоти за активно участие и постигнати отлични резултати. Биляна Лазарова очаква да получи и грамотата си за второто място.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design