ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Водната каскада отново радва плевенчани /ГАЛЕРИЯ/

Общество
02.11.2017  |  16:06
786
След ремонта вървят първите водни проби на съоръжението, готова е и обновената Градска градина

Истинска еуфория цари тези дни в центъра на Плевен. Причината е, че след дълги години водната каскада, която е един от символите на града, отново може да бъде видяна работеща и в пълния си блясък. Дългият ремонт на съоръжението приключи и от тази седмица са премахнати вече и строителните ограждения.

През 1982 г. точно в центъра на Плевен е изграден воден комплекс с площ от 10 дка, състоящ се от три уникални водни каскади, водни огледала и фонтан. Дълги години обаче тази красива емблема на града стоеше неработеща поради скъпата поддръжка. Досега!

Ремонтът на каскадата бе част от проекта „Осигуряване на устойчива градска среда“, който е на стойност 2 461 202 лв. Ремонтните дейности включваха цялостно почистване, демонтажни работи, почистване на бетоновите повърхности на дъната и стените на каскадата и цялостна реконструкция на помпеното помещение. Основно са подновени настилките по цялото протежение на каскадата, нови са и пейките и съдовете за смет. Каскадата разполага и с нови съвременни помпи, подновено е и парковото осветление.

Радост за очите на плевенчани и гостите на града е и обновената Градска градина, която веднага беше оценена от деца и родители.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design