ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Внимавайте при вземането на пенсиите или кредит, връща се позабравена измама!

България
31.01.2018  |  19:46
1 230
Преди години изпищя доста народ, сега мошениците, разигравали номера, са „Стари пушки“ и възрастта им допълнително вдъхва доверие

 

Позабравена измама се завръща в страната, показва случай от 9 януари тази година, по който утре Прокуратурата ще поиска постоянен арест. Номерът е следният: Мошеници дебнат в пощи или банки, като  единият е в салоните, за да набележи жертвата и да даде указания по телефона на съучастника си. Когато човекът, взел пари, излезе на улицата, го настига "служител" и му казва, че при броенето на касата е станала грешка, и са дали по-малко пари. Наивниците му се доверяват, дават му парите "да бъдат преброени отново" и в крайна сметка остават без тях.

 

Имаше различни вариации "по темата", а измамниците, които артистично прилагаха тогава номера, вече са "Стари пушки" и възрастта им допълнително вдъхва доверие. Макар че не е сигурно дали в "занаята" вече няма и "млади майстори".

 

По тази схема на  9 януари е бил измамен пенсионер в София, който тъкмо си взел 240-е лева пенсия от пощата и останал без нея. При разследването обаче мошеникът обаче е разкрит - 57-годишният А. М., криминално регистриран. Той е арестуван тия дни. След първоначалното му задържане за срок до 24 часа, днес е постановено задържането му до 72 часа. Утре, 1 февруари, в СРС предстои разглеждане на искане за задържането му под стража. Снимката е илюстративна от Интернет.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design