ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Внимавайте - и 45-годишните ги лъжат ало-мошеници!

България
05.01.2018  |  19:09
1 227
Последният случай е от вчера с 4500 лева, но неотдавна имаше измама и за 40 бона

Не е вярно, че жертви на телефонните измамници стават само пенсионери и деца, показва практиката. По-обиграните ало-мошеници са толкова артистични, че успяват да измамят и хора около средната възраст, работещи, имащи социални контакти и нелоши доходи.

 

Последният случай е от вчера около обяд в Търговище. 45-годишна е била преметната по схемата "помощ за полицията при акция срещу телефонни измамници" и дала на мошениците 4500 лева.

 

Това не е единственият случай. На 21 ноември миналата година 45-годишна жена от Стара Загора по същата схема, след като била обработвана по телефона от 12,10 до 13 часа, метна през балкона от 30 000 лв. и 5000 евро.

 

Известни са и случаите за "търсене на преводач за задържан чужденец". При тях се лъжат и училищни директори, но истински натопените всъщност са преподаватели по чужди езици. Те обикновено преди да разберат клопката, купуват ваучери на мошениците, с което им помагат да набират номера на воля за измамите си. Не е ясно колко от измамените на седна възраст не се оплакват в полицията, защото не искат да се разбере, че са се хванали на въдицата.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design