ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Внимавайте да не си изпатите, ако ви попитат „Колко е часът?“

България
27.06.2019  |  10:37
941
Услужлива пенсионерка бита и ограбена

Въпросът "Колко е часът", зададен на улицата, може да е съвсем невинен. Макар че днес почти няма хора без телефон, на който да проверят часа, а и часовниците не са рядкост. Така или иначе обаче, рецидивисти често използват невинен въпрос, за да разсеят някого, особено ако улицата е безлюдна, да го нападнат и ограбят. А ако разчитат на бързите си крака, нападението може да стане даже и ако на улицата има минувачи.

 

По такъв случай на грабеж Сливенският окръжен съд е дал 3 години и 11 месеца затвор на рецидивист, набил и обрал пенсионерка. На 24 март тази година  в Сливен рецидивистът Христо С. забелязал 70-годишна пенсионерка да стои на бетонен бордюр. Улицата в него момент била безлюдна  и апашът решил да ограби жената. Спрял се до нея и "невинно" попитал колко е часът, а тя му казала, че ще провери и навела глава към телефона си. Тогава Христо С. нанесъл удари по главата и по ръката на жената, грабнал дамската чанта, в която имало пари и вещи общо за 153 лева, и избягал.  

 

Той обаче е заловен и след внасянето на обвинителен акт защитата му се споразумяла с прокуратурата, което било одобрено от съда. Така за този си грабеж рецидивистът ще лежи близо 4 години при първоначално строг режим. Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Сливен, е окончателно и има сила на влязла в законна сила осъдителна присъда. Но фактът, че този конкретен случай е завършил с разкриване и присъда, не отменя необходимостта да заостряме вниманието си, когато непознати ни заговарят "съвсем невинно", коментират криминалисти.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design