ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Влак на Булмаркет, пълен с пропан-бутан, дерайлира в Пловдив

България
16.02.2019  |  13:37
904
Инцидентът се размина без жертви и пострадали
Снимка: БГНЕС

Три вагона от товарен влак излязоха от релсите при гара Пловдив. По първоначална информация, композицията е превозвала пропан-бутан. Пострадали няма, няма и данни за изтичане на газ, съобщи Нова телевизия. Композицията е на фирма Булмаркет, на която  беше и влакът, катастрофирал в Хитрино.

 

От 4,15 ч. беше преустановено движението на влаковете между Пловдив и Филипово (направление Пловдив-Карлово). Екипи на Национална компания "Железопътна инфраструктура" веднага са пристигнали на място и са предприети незабавни аварийно–възстановителни дейности за осигуряване на проходимост на жп трасето. Назначена е комисия за разследване, която ще установи причините за инцидента.

 

Направена е организация за обслужване на пътниците от засегнатите влакове. Движението между Пловдив и Тодор Каблешков в момента се осъществява само по път 1, което може да доведе до нарушаване на Графика за движение на влаковете и малки закъснения по направлението Пловдив-София.

 

„При преминаване на стрелка 74, машинистите чуват изпукване, вследствие на което дерайлират и след тях още три вагона. Езикът на релсата е счупен, но не можем да кажем дали това е причината. Вагоните са изправни, локомотивите са също в изправно състояние. Машинистите също са изправни, взети са проби, всичко е ОК. Удар не е имало, няма удар, само дерайлиране, вижда се, че цистерните са в изправно състояние, няма опасност от взрив и т.н”, заяви Петър Ганев, управител на фирмата-собственик на вагоните.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design