ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Ветовски измамници с варненски мулета хванати след удар в Ямбол

Крими
13.08.2017  |  15:01
1 453
Ветовчаните били въртачи - непосредствено до босовете в йерархията, „шерпите им“ - мъж и жена, си носели и 9 пакетчета хероин
телефонни измами
Снимка: МВР

 

Двама телефонни измамници от Ветово и две техни варненски "мулета" - жена на 36 и мъж на 51 години, са заловени за измама в Ямбол. Това стана ясно днес от МВР. От там уточниха, че закопчаните ветовчани са "въртачи" в йерархията на ало-бандите. Запознати коментираха, че "въртачите" нонстоп набират телефонни номера, докато попаднат на податливи жертви. Тогава ги обработват по установени схеми и сценарии, дори с установен наръчник за водене на разговорите. Над "въртачите" били босовете на бандите.

 

Операцията по залавянето е проведена от дирекциите в Ямбол и Русе под координацията на Главна дирекция "Национална полиция" и под ръководството на ямболската прокуратура. В ямболския квартал „Граф Игнатиев“ са задържани „мулетата“ - 51-годишен мъж и 36-годишна жена от Варна, в момент на прибиране на пари от телефонна измама.

 

Минути по-рано възрастна жена, въведена в заблуждение по телефона, че помага за задържане на измамници, е хвърлила през терасата две чанти, съдържащи общо около 2600 лева в различна валута. При обиска на  задържаните са намерени и иззети още пари и 9 пакетчета с вещество, което на наркотест е реагирало положително на хероин.

 

При разследването са са установени и задържани и двамата извършители на измамата  мъже на 44 и 26 години от град Ветово. Те са криминално проявени и осъждани за престъпления от този вид. В хода на разследването са събрани данни, че по същата схема „мулетата“  са прибрали 500 лева от измама в друг областен град.

 

На двамата мъже от Ветово  са повдигнати обвинения за извършеното престъпление и с прокурорско постановление са им наложени мерки за срок от 72 часа „задържане под стража“. Работата  по случая продължава по досъдебното производство под надзора на Районна прокуратура – Ямбол. Проверява се съпричастността на  задържаните към други подобни престъпления, извършени в страната.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design