ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

В Плевен е учредено Международно театрално сдружение „Седем плюс“

Култура
12.02.2019  |  18:01
407

На специална съвместна пресконференция на театрали от чужбина директорът на ДКТ „Иван Радоев“ Васил Василев обяви, че в Плевен е учредено Международното театрално сдружение „Седем плюс“. На идеята за създаване на подобно формирование се отзовали директорите на театри от Сърбия, Полша, Естония, Русия, Литва и Македония. Целта е със съвместни усилия и участия, осъществяване на общи театрални проекти, размяна на екипи, гастроли на специалисти и актьори да бъде постигнато високо театрално майсторство. Предвижда се организиране и на творчески лаборатории.

Добрите постижения ще бъдат гарантирани благодарение на дългогодишния театрален опит на участниците и богатата и дългогодишна над стогодишна история на театрите. Филип Лос от театъра на Естония, Миляна Ненадов от Народно позорище в Ниш /Сърбия/, Мачей Новак от Познан, Полша, Татяна Артамонова от театър „Мастерская“ в Санкт Петербург, Васил Василев – директор на нашия театър, и съгласието на театрали от Скопие участваха в представянето на международния проект. Като първа проява на Сдружението бе обявено участието на нашия спектакъл „Вишнева градина“ в Международния театрален фестивал „Театър на кръстопът“, който ще се проведе от 11 до 19 март в Ниш.

2019 година, в която се отбелязва 100 години на нашия театър, слага нов знак в биографията му. Директорът Васил Василев обяви, че от сега нататък голямата сцена на ДКТ „Иван Радоев“ ще носи името на режисьора и първи директор Александър Гюров.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design