ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

В Плевен днес ще бъде връчена Националната награда за нова българска драматургия "Иван Радоев"

Култура
12.04.2019  |  16:01
529

В Плевен тази вечер ще бъде връчена тържествено Националната награда за нова българска драматургия "Иван Радоев". Десетото издание на Националния конкурс е организиран от Министерството на културата и община Плевен и е посветен на юбилейния, стотен сезон на Драматично-куклен театър "Иван Радоев".

Официалната церемония ще започне от 19.00 ч. в театъра със свободен вход. Предвидено е сценично четене на откъси от наградените пиеси. Преди това - от 17.30 ч. на сцена-фоайе ще има и среща-разговор на номинираните автори с журито.

За конкурса тази година са постъпили общо 45 пиеси, а жури с председател проф. Венета Дойчева е присъдило 10 номинации /по азбучен ред/: на Александър Мануилов с "Шарена гора", Банко Банков за "Под южния кръст", Валери Какачев за "Стари мускетари", Ганчо Ганчев за "35,5 градуса по Целзий", Иван Димитров с "Часът на тайните", Мирослав Христов с "Пустония", Наум Москов с "Танц със саби", Таня Шахова с пиесата "Четири", Теодора Георгиева е представила "Маркет", а Савина Попова - "Любовта на Блатника". По регламент ще бъде връчена една национална награда от 2000 лева, и две поощрения по 500 лева - за пиеса и за куклен театър.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design