ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Утре квартет "ГеоМарЧаЛо" представя своя дебютен концерт в Плевен

Култура
12.07.2018  |  13:41
431

Квартет "ГеоМарЧаЛо" ще направи своя дебют пред публика утре вечер с концерт на една сцена с Плевенската филхармония. Подробности за музикалното събитие научихме тази седмица от пресконференция на новата музикална формация в пресклуба на БТА.

Членовете на новосъздадения квартет - Георги Милтиядов, Марина Белчева, Чавдар Вълков и Лора Табакова, ще представят дебютния си концерт "Класик Поп-Рок Симфони", съвместно с Плевенската филхармония утре от 21:00 часа на "Сцената под звездите" в парка на Регионалния исторически музей в Плевен. „Конфигурацията на квартета е много интересна, тембрите на звучене са по-различни, басовата партия е по-дълбока. "От близо половин година работим по програмата, за да я направим достъпна за всички и да може всеки един от публиката да намери себе си. Произведенията в програмата са избор на членовете на "ГеоМарЧаЛо", а всичките аранжименти са дело на Георги Милтиядов, който, освен че е пианист и оркестратор, ще направи и своя дебют като диригент“, каза цигуларят Чавдар Вълков, като добави, че изненадите в концерта ще са много. Една от тях е, че плевенската публика ще види за пръв път Георги Милтиядов и като певец.

Георги Милтиядов, който е познат на плевенската публика с многобройните си участия в концерти на Плевенската филхармония, за които по-голямата част от аранжиментите е писал самият той, сподели, че в програмата участват произведения от почти всеки музикален жанр: „Имаме "Пасо добле", имаме 4-та част от Симфония № 9 на Дворжак за соло барабани, които ще изпълни Ники Колев. Имаме Рахманинов – Концерт за пиано № 2, в който съм добавил и световноизвестен хит, написан по темата на кларинета от Втора част на симфонията и който всъщност ще изпея аз“.  Програмата на концерта "Класик Поп-Рок Симфони" включва още „Либертанго“ от Пиацола, песни и пиеси на Стинг, Ванеса Мей, Дженифър Лопез, „Кашмир“ на „Лед Цепелин“, Майкъл Джексън, Карл Дженкинс, както и хитът на лято 2017-а „Деспасито“.

Гост-музиканти ще бъдат саксофонистът Петър Момчев от Биг бенда на БНР /в English man in New York на Sting/, цигуларката Звезделина Халтъкова, тромпетистът Милен Петров, а също така Люси Дяковска. Автор на сценария и стайлинга е челистката Лора Табакова.

Георги Милтиядов каза още, че проектът „Класик Поп-Рок Симфони“ предразполага да бъде на открито: „Много хора, много звук, много мащаб, много осветление... Така си представяме концерта и вярвам, че Господ ще е с нас и няма да вали“. Проектът е подкрепен от директора на Плевенската филхармония Любомир Дяковски.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design