ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Удължиха срока на проекта „Топъл обяд” в Гулянци до края на 2019 г.

Общество
10.08.2018  |  11:35
472
Снимки: Община Гулянци

В резултат на искане от Община Гулянци за анекс към договора по проекта „Топъл обяд”, срока на проекта е удължен за пореден път и хората ще продължат да получават топъл обяд до края на 2019 година. Новината съобщиха от местната управа.

Община Гулянци работи по проекта от 20 юни 2016 г. Договорът е по процедура на директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Осигуряване на топъл обяд“, финансирана по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. В изпълнение на проекта 150 лица в неравностойно положение от всички населени места на общината получават обяд всеки работен ден. Ползвателите на услугата се сменят периодично с цел оптимално подпомагане на хората в крайна нужда. Порциона включва супа, основно ястие и хляб, а при реализиране на икономии и десерт. Храната се приготвя в кухнята на Социалния патронаж и се транспортира до населените места, където са създадени пунктове за раздаването й.

„Грижата за хората в неравностойно положение винаги е била сред приоритетите на общинското ръководство. Затова през последните години администрацията работи активно по различни проекти със социална насоченост“, се посочва в съобщението от местната управа.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design