ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Три детски градини в Плевен затварят врати през март за основен ремонт

Общество
13.02.2018  |  13:39
368
Детска градина „Юнско въстание“ сега...

Поетапното затваряне на детски заведения за извършване на основни ремонти по проекта на Община Плевен „Подобряване на условията за предоставяне на модерни образователни услуги в областта на образованието” ще започне от средата на март. Това обяви на седмичната оперативка на общинската управа зам.-кметът Стефан Милев. Първите три детски заведения в списъка за рехабилитация са „Юнско въстание”, „Теменуга” и „Дружба”. Те се посещават от общо около 450 деца.

„Посоченият среден срок от фирмите изпълнителки на ремонтите е 100 дни. Проведохме срещи с директори на други детски градини в града и тяхното уверение е, че ще могат да приемат около 400 деца. Затруднения и неудобства ще има, но алтернативата е налице. Няма да е лесно, но трябва всички да положим усилия. Не забравяйте, че ДГ „Юнско въстание” е с последно предупреждение за затваряне, ако ремонти не се направят. След тях ще има много по-добри условия, защото се предвижда не само саниране, а цялостен основен ремонт, какъвто от доста години не е правен в детски заведения”, коментира Стефан Милев.

Той допълни, че до края на тази година основно ще се ремонтират още три детски заведения. Предвижда се персоналът от затворилите градини да бъде разпределен в останалите, за да може да се поеме по-голямата натовареност.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design