ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Тодоровден бе отбелязан с конни състезания в Плевенски регион

Общество
17.03.2019  |  15:19
472
Снимки: фейсбук

С традиционните конни състезания и много емоции за публиката бе отбелязан Тодоровден на много места в региона в събота. На конната база в Кнежа се проведе турнир по прескачане на препятствия. В състезанието участваха над 40 състезатели от София, Плевен, Сливница, Монтана, Банкя, Бутан, Алтимир, Сираково и Кнежа. Гергана Колдашка, Анжела Негойчева и Младен Миленов заеха челни позиции в трите дисциплини на турнира. Победителите бяха наградени от зам.-кмета на община Кнежа Цветомир Миловски, Огнян Крачунов, председател на ККС "Мизия", и д-р Крум Рашков, зам.-председател на БФКС.

Най-атрактивната част от празника в Белене бе кушията. В нея се включиха 10 участници с коне и още четирима с каруци. Надбягването се проведе в местността Лунгата. Пръв финишира Ник Босилков с кобила Джелеби. Той получи от кмета на община Белене Милен Дулев парична награда от 70 лв. и грамота, както и торба със зоб за кобилата.

За втория финиширал имаше награда 50 лв., грамота и торба със зоб за коня. За завършилия трети надпреварата наградата бе 40 лв., грамота и торба със зоб за коня. Поощрителни награди получиха и останалите участници. След награждаването празникът продължи с песни и танци, в които участие взе танцов състав с ръководител Светослав Врайков.

Стотици приятели на конния спорт от различни краища на България се събраха на новата модерна конна база край село Садовец. Традиционният турнир по случай Тодоровден бе организиран от ККС „СТУДЕНЕЦ“. Състезатели от региона и страната премериха сили в битката за най-добрия ездач и кон, като изпитанията бяха три, последното от които с височина 120 сантиметра. За всеки паркур бяха осигурени награди от домакините.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design