ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Сушени плодове станаха на 30 тона тютюн за наргиле /Снимки/

България
17.05.2019  |  12:23
533
Метаморфозата открита в молдовски ТИР за Западна Европа, каран от португалец и албанец, които натоварили от наш склад
30 тона нелегален тютюн за наргиле

Общо 30 000 кг тютюн за наргиле без документи по Закона за акцизите и данъчните складове са задържали служители от „Митническо разузнаване и разследване“  в района на ГКПП Дунав мост 2 при Видин и в склад в София. Това съобщиха днес от Агенция "Митници" и дадоха подробности. На 2 май  около 16.00 ч., в района на моста за проверка е отклонен товарен автомобил с молдовска регистрация, пътуващ за Западна Европа. По думите на двамата шофьори – единият с португалски, а другият - с албански документи за самоличност, товарът представлявал сушени плодове. 

 

При сканиране с рентген е установено изображение, което не отговаряло на обявената стока, а при последвалата физическа проверка  митническите служители намират в товарното помещение 19 палета с 14 256 опаковки по 1 кг или общо 14 256 кг тютюн за наргиле. Служителите от Главната дирекция "Митническо разузнаване и разследване" в София установяват мястото на товарене на стоката -  нает склад на територията на столицата, който се използва за депо и няма регистрация по Закона за акцизите и данъчните складове. 

 

Към момента на проверката в склада са установени още 15 744 кг. тютюн за наргиле без бандерол. А в ремарке, паркирано пред складовото хале, са открити и 2000 кутии цигари, марка MAYFАIR, без бандерол за платен акциз.Образувани са досъдебни производства

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design