ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Събират патриотични стихове в брошура

Култура
03.02.2015  |  14:15
698
Идеята е на общински съветници в Плевен, дипляната ще се раздава в училищата за първия учебен ден

Емблематични патриотични стихове от родни автори да бъдат събрани в брошура, е идеята на общински съветници от Плевен. Зад патриотичната инициатива, представена днес, стоят Диана Данова и Петя Василева, и двете членове на ПК по образование и култура в местния парламент. Инициативата се реализира с участието и на Съюза на математиците в България /СМБ/ - секция Плевен.

„Идеята за брошурата възникна в следствие на широката обществена дискусия за това как е осакатена в момента българската история в отделни учебници, и то учебници най-вече за начален курс. За съжаление децата днес все по-малко мислят патриотично. Подрастващите са по-скоро практични, мислят конюнктурно и бих казала примиренчески. Един национален дух не може да се възпитава като осакатяваме собствената си история“, коментира Петя Василева.

С цел патриотично възпитание на подрастващите, в брошурата ще бъдат събрани емблематични стихове от родни автори като „Аз съм българче“ на Иван Вазов и „Да се завърнеш в бащината къща“ на Димчо Дебелянов.

Брошурата ще бъде готова за 3 март и ще бъде връчена първо на участниците в конкурса „Аз съм българче“, организиран от СМБ - секция Плевен. Идеята е брошурата да се раздава и в училищата за първия учебен ден.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design