ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Спецполицаи откриха наркотици и незаконна пушка в Койнаре

Крими
10.10.2018  |  15:04
538
Стопанинът на имота оказал яростна съпротива, укротили го със сила
Снимка: архив

Екип на "Специализирани полицейски сили" при Областната дирекция на МВР в Плевен и служители на Районното управление в Червен бряг разбиха наркодепо в частен дом в град Койнаре. Обитателят на жилището – 40-годишен местен жител, е задържан. Иззети са 2,7 кг зелена трева, пликчета с жълт прах, две конопени растения и незаконна ловна пушка с патрони, съобщи Областната полицейска дирекция.

Акцията била проведена вчера, на 9 октомври. Униформените нахлули в имота и изненадали собственика. Той оказал яростна съпротива и се наложило да го укротяват със сила и белезници, поясняват от полицейската дирекция.

В хода на проверката на видими места в обитаваното помещение са открити огнестрелно оръжие и вещества, наподобяващи наркотици. Незабавно е уведомен дежурен разследващ полицай и е сформирана група за оглед на местопроизшествието от главен разследващ полицай и експерт.  Ловната пушка е 12 калибър, марка Hatsan. В патронника на оръжието имало поставен патрон, а в държач към приклада – още 6 патрона.

В стопанска пристройка са намерени два пластмасови контейнера с поставени в тях 12 буркана, пълни със суха зелена трева. В кухнята са открити кутия от цигари с 6 самозалепващи се пликчета – две от тях били с жълто-кафяв прах, а останалите – със зелена трева. Намерена е и електронна везна. А зад стопанска постройка са открити две растения от рода на конопа с височина 1.6 метра.

Полицаите били изненадани, когато в заграждение към двора на имота намерили... сръндак, на видима възраст 2-3 години. Те уведомили Държавното горско стопанство в Червен бряг и след съответните процедури животното е настанено в горско стопанство - Витиня.

40-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувано е досъдебно производство.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design