ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Специализираната прокуратура започна разследване срещу кмета на Червен бряг

Политика
20.03.2019  |  10:09
653

Специализираната прокуратура провежда действия по разследването в рамките на образувано досъдебно производство срещу инж. Данаил Вълов, кмет на Червен бряг. Оперативно-издирвателните действия са възложени на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, съобщиха тази сутрин от държавното обвинение.

​Наказателното производство е започнало по материали, изпратени от Агенцията за държавна и финансова инспекция (АДФИ), и след журналистическо разследване на „Господари на ефира“, излъчено на 7 май 2018 г., поясняват от прокуратурата.

Установено е, че Данаил Вълов е нарушил задълженията си като длъжностно лице (чл. 93, ал. 1, б. „а“ от НК) и възложител на обществени поръчки (по смисъла на чл. 5, ал. 2, т. 9 от ЗОП) по програмата „Топъл обяд“, финансирана по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане и съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на нуждаещи се лица. Стойността на програмата е 229 106, 22 лв. с ДДС.

През април 2017 г. Община Червен бряг обявява обществена поръчка с две обособени позиции - „Приготвяне и доставяне на храна „топъл обяд“ в гр. Червен бряг“ и № 2 „Приготвяне и доставяне на храна „топъл обяд“ в гр. Койнаре“. Документи по образец, отговарящи на условията на обществената поръчка, са подали три фирми. На базата на критерий „най-ниска цена“ е отговаряла фирмата „М.-П.“ ЕАД, гр. София. Вместо да сключи договор със спечелилата фирма и да обезпечи безвъзмездното изхранване на социално слаби в община Червен бряг, Данаил В. е прекратил обществената поръчка на 16.05.2017 г. Целта му е била да облагодетелства другите две фирми, които са печелили обществени поръчки със същия предмет през предходната година.

Деянията му са съставомерни по чл. 282, ал. 2, пр. 2-ро, вр. ал. 1 от НК.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design