ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Седмица на метаболитния синдром обяви Центърът за репродуктивна медицина в Плевен

Здраве
10.05.2018  |  14:21
550
Снимка: интернет

Във връзка с повишената честота на метаболитния синдром при пациенти с репродуктивни проблеми Медицинският център „Клиничен институт за репродуктивна медицина в Плевен" ще проведе от 18 до 22 юни кампания за установяване на метаболитен синдром при мъже и жени в репродуктивна възраст. Пациентите ще бъдат консултирани безплатно от специалист ендокринолог, съобщиха от Центъра.

В рамките на кампанията ще бъдат изследвани критериите за метаболитния синдром на всички желаещи на преференциални цени: обиколка на талията, нива на триглицеридите, общ холестерол, артериално налягане, кръвна захар на гладно, имунореактивен инсулин на гладно, определяне на HOMA индекс за оценка на инсулинова резистентност.

Записването става по предварително изготвен график на тел. 064/804790 – регистратура.

Затлъстяването е метаболитно заболяване с характер на епидемия и е водеща причина за смъртност и инвалидизация в Европа и по света. То е основна причина за появата на редица рискови фактори и хронични заболявания като хипертония, дислипидемия и захарен диабет тип 2, предизвикващи сърдечносъдови усложнения, повишен риск от редица карциноми и висока смъртност.

Метаболитният синдром е съвкупност от рискови фактори като: високо артериално налягане, повишена кръвна захар, повишени нива на холестерола и затлъстяване, основно в областта на корема, поясняват от Центъра.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design