ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Само за ден в Плевен събраха над 1000 подписа в подкрепа на гражданска инициатива за спорта

Спорт
15.04.2018  |  14:03
584
Тази седмица кметът на Плевен обяви, че ще инициира обществена дискусия по проблемите със спортната база в града

В Плевен само за ден са събрани над 1000 подписа в подкрепа на гражданска инициатива за развитието на спортната база в града. Това заяви за БТА инициаторът Иван Иванов.

Според Иванов 100-хилядният град е незаслужено пренебрегнат от години при отпускане на субсидии за спортна база от страна на държавата. Иванов припомни, че бе направена първа копка за изграждане на многофункционална зала, но така и не продължи строителството й, защото обещаните пари от правителството не бяха отпуснати. "Ние събираме подписите в подкрепа на общинското ръководство, което има внесени в Министерството за младежта и спорта проекти, по които няма никакво движение и изразено отношение", каза Иванов. "Кметът на Плевен и председателят на Общинския съвет поканиха неотдавна министъра на спорта лично да види в какво окаяно състояние е спортната база на Плевен, но той не се отзовава досега", добави Иванов. "Ще събираме подписи от гражданите до 1 май, след което ще внесем подписката при министър-председателя, министъра на финансите и министъра на младежта и спорта", поясни той. "Ще дадем 60 дни, за да отговорят, и ако няма ответна реакция, ще предприемем активни протестни действия като равноправни европейски граждани. Не бива повече при отпускането на средства за спортна база Плевен да бъде забравен, все едно че не съществува", каза Иван Иванов.

Ясно е, че общинската власт сама не може да се справи с проблема, ако няма подкрепа от държавата, смята инициаторът за гражданската подписка, който дежури, за да събира подписи, на пешеходната зона до площад "Свободата" в центъра на града. Междувременно кметът на Плевен Георг Спартански съобщи, че тази седмица ще инициира обществена дискусия по проблемите на спортната база в града. Дискусията ще бъде по примера на тази, провела се миналата седмица по проблемите с бездомните кучета.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design