ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Русенец наема болногледачка, тя му източва 1500 лева от картата

Крими
09.08.2017  |  14:39
1 157
58-годишната жена изтеглила парите на 4 пъти, опитала още 5 пъти, но не станало заради изчерпения лимит
Русе Съдебна палата

 

Русенската окръжна прокуратура е внесла  в съда обвинителен акт срещу 58-годишна жена, ползвала неправомерно чужда кредитна карта. Обвинението срещу Елена Ч. е за това, че на 26 декември 2016 г. в Русе 11 пъти използвала чужда кредитна карта без съгласието на титуляря - теглила пари, проверявала наличност, опитвала да тегли още.

 

В периода октомври - декември 2016 г. пострадалият поел грижите за бившия си тъст (понастоящем покойник), който бил възрастен и боледувал. За да му помага в грижите за възрастния човек, наел обвиняемата, като й дал ключ от жилището им. При едно от посещенията си в дома на пострадалия, Еленка Ч. видяла оставена кредитна карта със листче с написан ПИН-код. Тъй като имала нужда пари, решила да вземе картата и да тегли от от нея за свои нужди.

 

Взела картата и отишла до близък банкомат, като я използвала общо 9 пъти - проверка за наличност, четири тегления на суми, общо 1500 лева, четири опита да тегли още, но не успяла поради превишен лимит. След това се отправила към дома си и минавайки пътьом покрай друг банкомат, използвала картата още 2 пъти: проверила наличността по сметката и опит да изтегли пари, който отново бил неуспешен поради превишен лимит.

 

Част от изтеглените суми внесла за обслужване на ипотечния си кредит, както и за покриване на кредит, изтеглен от фирма за бързи кредити, а останалите пари похарчила за битови нужди. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design