ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Русе: Муле прецака ало-мошеници, остави ги с празни ръце

Крими
26.03.2019  |  16:11
1 162
В полицейско управление разбират за телефонна измама преди жертвата да се е оплакала

 

Русенски телефонни измамници, които са щели да облажат над 1500 лева от 78-годишна жителка на Нови Пазар, останали с празни ръце. Вчера към 17 часа, в РУ-Шумен 42-годишен местен жител споделил,  че най-вероятно е въвлечен в схема за измами. Пред полицейските служители той разказал, че след като публикувал обява за работа, бил потърсен по телефона от непознат, който му предложил ангажимент  -  на 25 март да отиде в град Нови пазар и да чака обаждане.

 

В следобедните часове вчера последвало второ обаждане с обяснението, че трябва да вземе документи от възрастна жена, която да чака в района на от централната част на град Нови пазар. Скоро жената дошла, носела и предала черна найлонова торба.  По предварителни указания, мъжът взел пратката и с такси се отправил към Шумен. По пътя получил ново обаждане с уточнението, че в пакета има пари, трябва да го отвори, да си вземе възнаграждението, да плати на шофьора на таксито и да отнесе останалата част в посока Русе.

 

Тогава мъжът се усъмнил и потърсил помощ в полицията, като предал и сумата от 1672 лева. Малко по-късно - към 20 часа снощи, в РУ Нови пазар 78-годишната жертва от града подала сигнал, че е била измамена по телефона и предала сумата в опаковани в черна торба. По случая е образувано досъдебно производство, предстои парите да бъдат върнати на възрастната жена, коментираха от МВР. Снимката е илюстративна от Интернет.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design