ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Русе: 8-10 степен са изгарянията на детето, пострадало при полицейски демонстрации в Силистра

Общество
31.05.2019  |  16:15
812
6-годишното момиченце е настанено в отделението по пластично-възстановителна хирургия на УМБАЛ „Медика – Русе“

6-годишното момиченце, пострадало днес при полицейските демонстрации в Силистра, е с изгаряния между 8 и 10 степен. Изгарянията са по дясната ръка, десния крак и дясната част на гръдния кош и шията, след като пламнало якето му. Това уточни доктор Наско Тютюнджиев от  отделението по пластично-възстановителна хирургия на УМБАЛ „Медика – Русе“, където детето е настанено. Детето е било прието в болницата около 14 часа. То е било прието по най-бързия начин, а изгарянията са били обработени под анестезия. Раните са били прегледани, а след това и превързани.

 

„Детето е в стабилно състояние. Няма опасност за живота му. То е много стресирано и уплашено“, каза още д-р Наско Тютюнджиев. Той допълни, че следващата превръзка ще бъде направена в понеделник отново под пълна анестезия. Тогава ще може да се каже и каква е дълбочината на нараняванията по нежната детска кожа. Майката на детето е с него в болницата и ще остане до детето си, за да му помогне за по-бързото възстановяване. Надяваме се да не се стигне до пластики, но при всички положения ще има продължително лечение.

 

Отделението по пластично-възстановителна хирургия на УМБАЛ „Медика – Русе“ разполага с всички необходими консумативи за обработка на изгаряния. Тъй като отделението е единствено на територията на Русе и близките области, екипът се стреми консумативът да е качествен и в достатъчно количество, за да може да се осигури максимално бързо лечение на пострадалите пациенти.

 

Както вече беше съобщено, три деца пострадаха днес по време на демонстрации на полицията по залавяне на опасни бандити, проведени на един от стадионите в Силистра. Две от децата са били приети за наблюдение в Детското отделение на силистренската болница, третото е закарано в Клиниката по изгаряния в Русе. Полицейските демонстрации са били част от  инициативата „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“ организирано от Областната дирекция на МВР, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Превантивно-информационният център по зависимости при Община Силистра. Те са били заключителен етап на дейностите по Националната програма „Работа на полицията в училищата“, целта е  децата усвояват модели на безопасно поведение, да се учат да уважават и спазват реда и законите

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design