ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Рекорден снеговалеж в Москва от половин век насам

Свят
27.01.2019  |  14:24
1 348
Отменени и закъсняващи полети, верижни катастрофи с десетки коли, 9000 машини изкарани да чистят улиците на руската столица

 

Руската столица Москва се сблъска с най-силния снеговалеж от над половин век насам, предаде БГНЕС. Заради усложнената обстановка, 11 полета за Москва са отменени, а 20 други закъсняват сериозно. Най-големите проблеми са на летище "Шереметиево". Руското министерство на извънредните ситуации издаде предупреждение за опасно време. През целия ден в руската столица се очаква силен снеговалеж, вятър с пориви до 70 км/ч, поледици и снегонавявания. Лошото време ще продължи до вторник, като ще вали сняг в продължение на 48 часа.

 

Силният снеговалеж предизвика хаос на две магистрали край Москва, коментира КРОСС. Там станаха няколко верижни катастрофи, които спряха напълно движението. На магистралата за Симферопол са се ударили 50 коли. Няколко души са пострадали леко. Друга верижна катастрофа с 15 автомобила е станала на магистрала североизточно от Москва. 9000 снегопочистващи машини са по улиците на Москва. Властите съобщиха, че Москва очаква най-силния снеговалеж от почти 70 години насам.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design