ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Разбиха жестока рекетьорска банда

България
23.11.2017  |  15:14
1 277
Петима силовите събирачи на дългове пребивали зверски, заплашвали да избият цялото семейство, прибирали си „свои лихви“
Бандата е разбита при операция на ГДБОП. Снимка: МВР, архив

 

Организирана престъпна група, занимавала се с рекет, е неутрализирана от служители на ГДБОП, съобщиха от МВР.  Установени са и задържани лидерът, и четиримата участници в групата, действала на територията на Перник и Радомир. В операцията, проведена  на 21 ноември, са участвали и служители на Дирекция „Жандармерия“. Акцията е реализирана под наблюдението на   Специализирана прокуратура със съдействието на Бюрото за защита на свидетели към главния прокурор.

 

Според събраните до момента данни при разследване е установено, че групата е действала от януари 2016 г. Ръководителят М. Е. и участниците Л.С., М.М., П. Н. и К.П. изнудвали длъжници на суми от 200 до 52 000 лв. При най-малко забавяне на плащанията жертвите получавали закани, че ще бъдат пребити, колите им - запалени, а къщите им - взривени.

 

Един от пострадалите бил заплашен с насочен в главата пистолет, че ако не плаща лихвите, ще бъде убит не само той, но и жена му, и детето му. Силовите събирачи на дългове сами налагали допълнителни лихви заради просрочия, за да се облагодетелстват. Част от жертвите им са били малтретирани физически.

 

Специализираната прокуратура е повдигна обвинения на петимата участници в група за рекет, заплахи и нанасяне на телесни повреди на длъжници към кредитни институции в Перник и Радомир. С постановления на прокурор им е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Днес, 23 ноември 2017 г., в Специализирания наказателен съд е внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design