ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Пропилян живот: Мъж 39 години в затвора за двойно убийство, което не е извършил

Свят
26.11.2017  |  18:30
1 477
Миналата година полицията отворила отново случая, след като пенсионирал се детектив изразил притесненията си дали Крейг Коли е виновен
Източник: ktla.com

 

Мъж от Калифорния прекара почти 40 години в затвора за двойно убийство, което не е извършил. В сряда губернаторът на Калифорния Джери Браун помилва 70-годишния Крейг Коли, след като ДНК-тест показал, че той е невинен, предаде "Дарик". На 11 ноември 1978 година 24-годишната Ронда Уич и 4-годишният й син Доналд са открити мъртви в апартамента на младата жена в Сими Вали край Лос Анжелис. Майката е била удушена с въже от макраме, а синът е починал вследствие на задушаване.

 

Полицията задържала бившия приятел на Ронда – Крейг Коли, с когото се разделила малко преди смъртта си. При първия процес съдебните заседатели не могли да постигнат единодушие дали Коли е виновен, но през 1980 година той получил доживотна присъда без право на обжалване.

 

През цялото време мъжът настоявал, че е невинен, а в затвора бил за пример – не се забъркал в банди, не проявявал насилие, отдал се на религията. Миналата година полицията отворила отново случая, след като пенсионирал се детектив изразил притесненията си относно това дали Коли е виновен.

 

 

Понастоящем разследващите разполагат с технологии, които не са били налични преди близо 40 години. ДНК-експертиза показала, че Коли е невинен. Мъжът е освободен в навечерието на Деня на благодарността в средата на миналата седмица.

 

 

Областният прокурор Грегъри Татън и шефът на местната полиция Дейвид Ливингстън определят случая като „трагичен“. Млада жена и малко дете са мъртви, а Коли е прекарал зад решетките 39 години за убийство, което вероятно не е извършил, отбелязват те. И изразяват надежда истинският виновник за ужасното престъпление да бъде изправен пред правосъдието скоро. Снимки:ktla.com

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design