ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Промяната... Стратегии за елиминиране на самообезличаващо поведение

Общество
02.12.2018  |  14:44
733
Борислава и Росен Хаджиеви – мотиватори за промяна

Защитните ни механизми се задействат, за да ни държат настрана от възможността за промяна. Необходимо е да осъзнаем, че поради една и съща причина следваме редица форми на самопогубващо поведение. Причината следва да се елиминира.

Какъв подход ни е нужен към самите нас?

Ефективното мислене може да промени поведението ни. Когато достигнем до прозрение за самите себе си, задължително си го повтаряме неколкократно, за да го осъзнаем, разберем и приемем.

От огромна необходимост е нуждата да развием способността си да правим избор, който засяга собствените ни емоции. Започваме да разглеждаме живота си в обхвата на направен или ненаправен от нас избор. Така цялата отговорност за това, което сме, и за начина, по който се чувстваме, е само наша. Да се чувстваме ефективни и щастливи, означава истински да осъзнаем предоставените ни възможности за избор. Ние сме общият сбор от нашите избори. Следователно при подходяща мотивация и старание можем да бъдем всичко, което пожелаем.

Другият важен фактор е да овладеем настоящия момент. Твърде много време пилеем в мисли за минали или бъдещи преживявания. В настоящето можем да изживяваме абсолютно всичко. Това е основата на ефективния живот. Защото самопогубващото поведение е всъщност опит да живеем не в настоящия, а в други моменти.

За да изберем истинското самоосъществяване, е нужно да живеем в свят, управляван отвътре в нас, а не отвън около нас. Необходимо е да скъсаме с условностите „така трябва“, „така е редно“, на които са ни учили. И да се фокусираме върху истинския избор да бъдем свободни, а не приковани към това, което другите очакват от нас. Когато се избавим от всичко това, което ни пречи да изпитваме нови и вълнуващи усещания, ще открием и изберем новите си посоки.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design