ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Промяната... Как да си помогнете сами?

Общество
26.11.2018  |  18:32
1 249
Борислава и Росен Хаджиеви – мотиватори за промяна

На думи човек винаги е готов да се погледне в дълбочина и да изрази готовност да се промени. Но в повечето случаи поведението му показва друго. Промяната настъпва трудно. Ако вземете решение да отстраните мислите, които подхранват пораженческите ви чувства и поведение, цялото ви същество ще се бунтува.

Ангажиментът ви към самия себе си, към апетита към живота ви, към желанието ви да бъдете всичко, каквото изберете в момента, представя един гъвкав и разумен подход към ефективния начин на живот. Защото да си щастлив, не е толкова трудно. Нужно е да се съчетаят трудолюбието, ясната мисъл, чувството за хумор и самоувереността.

Моделът на ефективния живот не се учи от родителите, не се учи в училище и т. н. Той е въпрос на личен избор. Необходимо е да се посветите на собственото си щастие и да действате, за да го постигнете. Обаче изниква един проблем: Как да си помогнете сами?

Най–напред е необходимо да изследвате себе си и да определите слабите си места, които са причина за самопогубващото поведение. Паралелно разгледайте предпоставките и причините за него. Нуждаете се от помощ да разберете как и защо сте уловен в капана на този самопогубващ поведенчески модел. А това са всекидневните ви действия. Те са се превърнали в условен рефлекс. И на пръв поглед са приемливи, но всъщност ви вредят и ви правят нещастни. Всичко е резултат на системата от психични защитни механизми, която сте изградили, за да поддържате това поведение. Вместо да се откажете от него.

Да. По–безопасно за вас е да се придържате към вече заучена поведенческа реакция, макар тя да е самопогубваща. Просто защото тя ви е позната и вече сте свикнали да поемете психически негативите от нея. Освен това, като не отбелязвате слабите си места, за вас отпада необходимостта да се промените и да поемете отговорност. Така отпада и страхът от промяната. А именно промяната е ключът към изкореняване на слабите ви места.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design