ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Продължават инсектицидните обработки срещу комари по поречието на река Дунав

Общество
16.07.2019  |  15:33
226

До два километра от ивицата на Дунав южно от брега на реката от сръбската граница до село Сомовит ще бъде обработена срещу комари чрез авиационно третиране на 17 юли 2019 г., сряда, информират от БАБХ в писмо до областния управител Мирослав Петров.

За следващия ден - 18 юли, четвъртък, е планирано да бъдат третирани площите от село Сомовит до сухоземната граница с Румъния, съобщиха от плевенската областна управа.

Следва да се има предвид, че обект на обработка ще бъдат неурбанизираните зони и дезинсекционните мероприятия ще продължат два дни в районите, разположени между село Сомовит и град Никопол. Карта за двата дни е достъпна на адрес: http://tinyurl.com/y4ucsyom.

Площите ще бъдат третирани с "Ефциметрин 10ЕК", чиято основна съставка е "Ципермитрин". В случай на промяна в метеорологичните условия графикът може да претърпи корекции.

Авиационните третирания ще се извършат при спазване на разпоредбите на Наредба №13 от 26 август 2016 г за мерките за опазването на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините на провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design