ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Президентът дава старт на национална инициатива от Плевен

Здраве
19.11.2014  |  15:59
520

За трета година под егидата на държавния глава Росен  Плевнелиев ще се проведе инициативата „Младежка визия за развитие на България“, която цели да насърчи участието на младите хора в процеса на вземане на решения при определянето на приоритетите на институциите за развитие на страната ни. Стартът на инициативата ще бъде даден от държавния глава на 1 декември в Плевен с дискусия в Медицинския университет, става ясно от информация от пресцентъра на Президентството.

Президентът Росен Плевнелиев ще даде начало на срещата с абсолвентите на тема „Европейският и евроатлантическият избор на България и пътят й на развитие в резултат на този избор“. По време на събитието участниците ще проведат дискусии със секретарите на държавния глава по важни обществени въпроси.

Домакин на предходното издание на инициативата, провело се през декември 2013 г., бе Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“. Близо 100 абсолвенти от университети в страната и в чужбина тогава обсъждаха с екипа на държавния глава темата „Моят свят“ – Световният дебат на ООН, посветен на Целите на хилядолетието и новия Дневен ред за развитие на света след 2015 г., през погледа на младите хора в България. Национална цел на България“. Идеите на участниците в инициативата залегнаха в българската позиция по глобалния Дневен ред на ООН за развитие след 2015 г. Акредитираните висши учебни заведения в България са поканени да предложат за участие абсолвенти, завършили с най-висок успех образователно-квалификационна степен „бакалавър“ или „магистър“ след 1 януари на текущата година. Участие в инициативата могат да вземат и абсолвенти, които са завършили образованието си в чужбина.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design