ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Показват проекта „Аз съм Българка!“ и в Плевен

Култура
22.04.2019  |  14:40
679

Община Плевен, Регионалният военноисторически музей - Плевен, и габровският фотограф Радослав Първанов ще представят втората част от неговия авторски проект „Аз съм Българка!“ пред плевенска публика. Откриването на уникалната фотоизложба ще се състои в навечерието на празника на Плевен, а един от поводите е Европейската нощ на музеите. Експозицията ще остане в Панорама „Плевенска епопея 1877“ един месец, от 10 май до 10 юни. След това ще гостува в Батак, "Двореца" в Балчик, Севлиево, в Народното събрание на Република България и Трявна.
Родолюбивата идея завладява младия автор още в края на 2014 година, когато прави фотосесия с носия на първия си модел в старинния Пловдив. Цялата 2016 година той посвещава на заснемането на сюжетите от първата част на проекта си. Целта на "Аз съм Българка!" е да покаже в поредица от цветни фотоси един събирателен образ на Българката (авторът специално изписва тази дума с главна буква!) и България чрез сюжетите, които заснема в различни кътчета на Родината ни. Фолклорните модели на Радослав Първанов са одухотворени български момичета с изявено отношение към културното ни наследство, традиции и фолклор. Облекли старинни български носии и заснети на фона на знакови родни исторически, културни или природни забележителности, те са млади и горди българки с мисия. Желанието на младия фотограф е да покаже тези чисти и скромни представителки на своето поколение, които от малки живеят с българските традиции, пазят родовата памет и които без съмнение ще възпитат и децата си в почит към националните ценности. Оригиналната идея на младия габровец да разкаже за България по един различен, неправен до момента начин е високо оценена от съгражданите му и отличена с наградата „Събитие на годината в областта на културата в Габрово за 2017 година".

Заповядайте на 10 май от 17 часа в Панорама „Плевенска епопея 1877“ на официалното представяне на Национален проект „Аз съм Българка!“ - Продължението! Прекрасна възможност да се потопите в една различна българска атмосфера и да видите красотата на заобикалящата ни родна история под различен ъгъл, канят организаторите.
 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design