ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевенският кмет Георг Спартански: Безобразията в плевенския футбол не може да продължават

Спорт
03.10.2017  |  15:32
2 488
Георг Спартански

„Това безобразие, което е в момента, няма да продължи! Досегашното представяне на отбора на „Спартак“ в Трета лига не отговаря на претенциите на плевенската футболна традиция. От нашия град са излезли голям брой играчи, дали много на българския футбол.“ Това заяви по време на седмичната оперативка на общинската управа плевенският кмет Георг Спартански.

Според него в тренировъчния процес има пропуски, занижена е спортната дисциплина, но вина имат и хората от Управителния съвет, и спонсорът. Той е изключително недоволен от организационното състояние на тима. Провел е разговори по темата със зам.-кмета Иван Кюлджийски и Евгени Генов, които са в Управителния съвет на клуба, и със спонсора Иван Динов. Кметът подчерта, че Динов няма договор за спонсорство с Община Плевен и всичко, което той прави за клуба, е на добра воля.  

„Всеки, който казва, че би желал или би могъл да подпомага плевенския футбол, е добре дошъл всеки работен ден от 9 до 21 часа в моя кабинет. Досега не съм видял голяма опашка пред вратата, с изключение на един-единствен човек – Иван Динов“, каза още Георг Спартански.

Георг Спартански смята, че на Общото събрание на „Спартак“ на 16 октомври трябва да  бъдат направени промени в Управителния съвет на клуба. „Ще изисквам стриктна финансова дисциплина и ще държа до стотинка да бъде разписано колко пари и за какви нужди ще се харчат, като бъде отбелязано колко ще са средствата от бюджета на Общината и колко – от външни спонсори. Също така ще бъдат разписани точни права и задължения и административна структура на клуба – от УС и президента, през финансовия и административния директор, до счетоводителя“, заяви още градоначалникът.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design